Самураї. Art of War - ZBROEZNAVdotCOM

Самураї. Art of War

Самураї. Art of War
Country
Україна, Київ
Початок події
15/02/2013
Website Address
Business Address
вул. Васильківська 57/3, Київ, Україна

Виставка «САМУРАЇ. ART of WAR» —  знайомство зі спадщиною культури самураїв.
До експозиції увійшло понад двісті експонатів з приватних колекцій: зброя, обладунки, твори декоративно-прикладного мистецтва, живопису і каліграфії, гравюра, предмети побуту, що відобразили особливий спосіб життя самурїв, так званий «Шлях воїна».
Основна роль в експозиції «Самураї. ART of WAR» відводиться зброї і обладунку — головним знаряддям ремесла самурая.За переказами, в мечі самурая збережена його душа. Цим пояснюється шанобливе і побожне ставлення до зброї, завдяки якому мечі на протязі багатьох століть дбайливо зберігалися, передавались від покоління до покоління, і тепер ми можемо бачити зразки збройової майстерності навіть X-XI ст.
В експозиції активно використовуються новітні мультимедійні технології: в залах грає традиційна японська музика, демонструються відеоролики про історію Японії, філософії самураїв, технології створення зброї, спеціально підготовлені  для проекту.
В рамках виставки проходить насичена культурна програма, що включає в себе:
– лекції з філософії самураїв, історії, культури та традицій Японії, техніках володіння зброєю;
– показові виступи та майстер-класи з японських бойових мистецтв (кендо, кюдо, айкідо, дзюдо та ін) і традиційних образотворчих мистецтв (суми-е, орігамі, ікебана, чайної церемонії, гри го, каліграфії, манга і ін);
– екскурсії по виставці.
Все це дозволяє гостям виставки не просто стати сторонніми спостерігачами, але зануритися в атмосферу світу самурая.

 

Залишити відповідь

Залишити відповідь

дослідження зброї, експертиза історичної зброї, экспертиза антикварного оружия, історія зброї, History of Arms and Armour, Тоїчкін, Тоичкин, Toichkin, CAAS, Center of Arms and Armor Studies, Antique arms, наукові конференції, атрибуція зброї, атрибуция оружия, attribution of weapons, оружейные клейма, оружейная библиотека, електронна бібліотека, історія зброї