Український воєнно-історичний портал - ZBROEZNAVdotCOM

Український воєнно-історичний портал

Український воєнно-історичний портал
Country
Ukraine
Website Address
Мова
Українська
Business Contact Email

milua

Засновник – Д. В. Адаменко. Рік заснування – 2003.
Портал є одним із найбільших україномовних ресурсів, присвячених військовій історії України ХІХ-ХХ ст.
На сторінках ресурсу представлено зброєзнавчу інформацію у вигляді фотодокументів, монографій та наукових статей провідних західних й вітчизняних зброєзнавців, технічні описи моделей європейського озброєння ХІХ–ХХ ст.
Структура порталу складається з 6 незалежних сайтів та форуму, розділених на тематичні підрозділи. Серед них на увагу зброєзнавця заслуговують наступні:
– «Ukrainische Legion 1914-1918» – сайт військово-історичного клубу «k.k. Ukrainische Legion», присвяченого історії та діяльності Легіону Українських Січових Стрільців. Мова ресурсу – українська. Наукова інформація розташована у розділі «Історія». Невеликий список посилань представлений вітчизняними та іноземними сайтами військово-реконструкторського та військово-історичного спрямування.
– «История государства Габсбургов» – сайт, присвячений історії Австро-Угорської імперії. Мова ресурсу – російська. Зброєзнавча інформація, присвячена озброєнню австро-угорського війська, зосереджена в розділах «Книги» (монографії, довідники) та «Вооружение» (окремі розділи з монографій, наукові та науково-популярні статті, технічні описи моделей стрілецької зброї та військової техніки). У списку посилань представлені переважно вітчизняні та іноземні ресурси, тематикою яких є історія Австро-Угорщини, її збройних сил, символіки та геральдики; долучено також посилання на військово-історичні web-ресурси загальної тематики, сайти видавництв військової літератури, та колекціонерів мілітарії.
– «Київський мілітарист» являє собою Інтернет-сторінку з розміщеними на ній лінками до розміщених на сайті монографій та наукових статей, присвячених зброєзнавству та уніформології.
– «Українське військо у ХХ–ХХІ сторіччі» присвячена історії збройних сил України у ХХ-ХХІ ст. Мова ресурсу – українська. Засновник – Є. Пінак. Адреса електронної скриньки: pinak77@yahoo.com. У розділі «Бібліотека» можна віднайти поодинокі наукові статті зі зброєзнавчої тематики, що губляться в масі матеріалу з військової історії, фалеристики та уніформології. У списку посилань переважно представлені ресурси з військової історії України.
– «Довідник танків міжвоєнних та Другої Світової» – Інтернет-сторінка повністю присвячена тактико-технічним характеристикам бронетехніки від Першої до Другої Світових війн. Інформація представлена у вигляді таблиць. Адреса електронної скриньки: thrary@yahoo.com.

Залишити відповідь

Залишити відповідь

дослідження зброї, експертиза історичної зброї, экспертиза антикварного оружия, історія зброї, History of Arms and Armour, Тоїчкін, Тоичкин, Toichkin, CAAS, Center of Arms and Armor Studies, Antique arms, наукові конференції, атрибуція зброї, атрибуция оружия, attribution of weapons, оружейные клейма, оружейная библиотека, електронна бібліотека, історія зброї