Лекція: “Рицарі з Русі”

24 березня 2018 р. в Національному музеї історії України (4 поверх) в рамках проекту “LIKБЕЗ. Уроки історії”. відбудеться лекція Mihail Videyko, д.і.н., завідувач науково-дослідної лабораторії археології історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка, старший науковий співробітник Інституту археології НАН України на громадських засадах.

У історичних книгах, які вийшли за останні дві сотні років і стосуються середньовічної історії земель України нескладно знайти славне лицарство польське, а у гербовниках іншого і немає. Як нас учили в школі, Русь мала власні традиції та суспільну структуру, що різнилася від Європи з її королями, герцогами, баронами та рицарями, васалами, герольдами, трубадурами, рицарськими гербами та іншою подібною екзотикою. І коли щось таке на Русі появилося, то лише із часом та виключно по тому, як вона долучилася до Корони Польської.
Однак звертаючись до документів тих часів ми дізнаємося, що рицарі на Русі були, і вони були визнані своїми європейськими братами по зброї, вели гідне рицарства життя – з битвами, часом – хрестовими походами і відповідними супутніми пригодами, а часом навіть ставали до лав рицарської еліти – військово-чернечих орденів – і робили там кар’єру. Пам’ять про ті часи і справи ще була жива у часи, коли на історичну арену вийшло славне козацтво…
Захід відбудеться в рамках проекту “LIKБЕЗ. Уроки історії” у Національному музеї історії України (4 поверх).
Вхід за музейним квитком вартістю 10 грн.

http://likbez.org.ua/ua/
https://www.facebook.com/LIKBEZ.UA/